Akademiden


Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Önceki Dönem YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversitemizi ziyaret etti.
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) öğrencileri, üniversite öğrencilerinin sosyal medya algıları, kullanım becerileri ve bağımlılık düzeylerini incelemek ve değerlendirmek amacıyla bir çalışma gerçekleştirdi.
Turquality türk markalarının dünyayla rekabet edebilmesini sağlayan, ticaret bakanlığının geliştirdiği bir programdır.
İAÜ, Eğitim alanında ‘Türk Markasını’ dünyanın farklı ülkelerinde konumlanmasını sağlayan ‘Türk Kalitesini’ birçok ülkeye duyuran dünyanın ilk ve tek devlet destekli markalaşma programı ‘Turquality’ kapsamına alındı.
Tansiyon dengeleyici “Nöromodülatör Stent Sistemi” ile Doktorclub Ödülleri’nde “Yılın Yenilikçi Dahili Bilimler Doktoru” seçilen Prof. Dr. Ayhan Olcay’ın söz konusu çalışması sayesinde yakın gelecekte tansiyon ilaçları tarih olabilir…
Buse ÖZEL – Özgür KUMANOVALI, İSTANBUL, (DHA) TÜRKİYE’nin Ulusal Güvenliği ve Interpol başlıklı panelde dünyadaki gelişmeler, güvenlik sorunu ve siber saldırılar tartışıldı.
Bu yıl ilki düzenlenen Orta Doğu Uzay Nesli Çalıştayı (Middle East Space Generation Workshop-ME-SGW) başladı. İki gün sürecek olan etkinlikte katılımcılara bu bölgedeki uzay endüstrisinin nasıl geliştirileceği konusunda bilgiler verilecek.
‘Kronik yorgunluk sendromu’nu değerlendiren Prof. Dr. Cebrail Kısa “Kronik yorgunluk sendromunun Klinik belirtilerin uzun süre devam etmesi kişiyi intihara kadar götürebilir" dedi.
KONDA’nın araştırmasını değerlendiren Doç. Dr. Deniz Yengin, konvansiyonel medyanın yerini yeni medyanın aldığı sürecin hızlandığını ifade ederek “Konvansiyonel medya kendini yenilemezse dijital medyanın kullanım oranı yüzde 70’lerin üzerine çıkacak” dedi
İlk baskısını 2017 yılında gerçekleştiren Aydın Gastronomy dergisi, Gastronomi dünyasının en önemli ödüllerinden Gourmand Awards
İlk baskısını 2017 yılında gerçekleştiren Aydın Gastronomy dergisi, Gastronomi dünyasının en önemli ödüllerinden Gourmand Awards’ta Üniversite ve Akademik yayınlar kategorisindeki 12 finalist arasından üçüncü seçildi.
Yapılan çalışmalarda lazerlerin, klasik kanal tedavisi yöntemiyle ulaşılamayan kök içyapılarına nüfus edip derinlerde hapsolmuş mikroorganizmalar üzerinde antibakteriyel etki gösterdiklerini söyleyen ...
İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi sergi salonu Galeri Aydın' da, Tasarımcı ve Öğretim görevlisi Sevim Zabunoğlu 'DOĞA ve RİTİM' adını verdiği ..
İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üy. Erhan Alabay ve Arş. Gör. Yüksel Kantekin’in gerçekleştirdiği araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu...
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Kayıtları
2018-19 Eğitim-Öğretim yılı güz dönemi yatay geçiş başvuru sonuçları açıklandı.
Pedagojik Formasyon Başvuruları Kesin Kayıt Sonuç Listesi Yayınlandı
2018 – 2019 Eğitim-Öğretim yılı Özel Yetenek Sınavları
15 Temmuz Onurlu Direnişin İkinci Yılı Paneli - 17 Temmuz 2018 / Saat 10:30
Birçok kişinin yaşam kalitesini bozan, hatta ölüme kadar götürebilen uyku apnesine çözüm, diş hekimliğinden… İAÜ’den Doç. Dr. Hüseyin Kurtulmuş, tıkanma tipi uyku apnesinin en önemli çözümünün diş hekimliği hizmetleri olduğunu söyledi.
Türkiye’nin en az 50 bin siber güvenlik uzmanına ihtiyacının olduğunu söyleyen SODER Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Doğan Güneş, “Bu açığı gidermek için İstanbul Aydın Üniversitesi ile ortak bir siber güvenlik eğitimi başlatıyoruz” dedi.
Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin olumsuz etkileri ürkütücü boyutlara ulaşmaya başladı. Uzmanlar, aşırı sıcaklar nedeniyle 2100 yılında 100 bin kişinin yaşamını yitirebileceğini söyledi.
Türkiye’nin en büyük vakıf üniversitesi olan İstanbul Aydın Üniversitesi, Dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan Cambridge Üniversitesi Press ile ‘iş ortaklığı’ anlaşmasına vardı.
Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Model G20 Zirvesi” İstanbul Aydın Üniversitesi’nde başladı. Üç gün sürecek zirvede öğrenciler, dünya liderlerinin çözüm aradığı sorunları tartışacak.
Türkiye’nin farklı bölgelerinden toplam 100 Fen ve Teknoloji öğretmeni, sanal laboratuvar ortamlarında argümantasyon temelli deneysel çalışmalarla bilimsel sorgulama eğitimleri alacak.
İstanbul Aydın Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Esen Ayşe Dural ve Doç. Dr. Reyhan Çalışkan, 2050 yılında aşırı antibiyotik kullanımından dolayı 15 milyon kişinin ölebileceğini belirtti.
2017-2018 Mezuniyet Tören Programı Açıklanmıştır.
Her yıl mayıs ayının son Çarşamba günü “Dünya Multipl Skleroz (MS) Günü” olarak idrak ediliyor. Peki nedir bu MS hastalığı? Belirtileri neler? Tedavi için neler yapılıyor?
Dr. Mustafa AYDIN; "Yükseköğretimde Seferberlik İlan Etmek Zorundayız. Sınırların Yok Olduğu Günümüzde Hep Birlikte Kenetlenerek Gelecek Nesilleri Doğru Yolda Yönlendirmeliyiz".
İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencisi İrem Karaoğlu’nun tasarladığı logo, 17-25 Ağustos tarihleri arasında Litvanya’nın Kaunas şehrinde düzenlenecek olan FIBA Avrupa Kadınlar 16 Yaş Altı Basketbol Şampiyonası’nın resmi logosu oldu.
STEM Eğitiminin Öğretim Programına Entegrasyonu Çalıştayı 5 Mayıs 2017 tarihinde İstanbul Aydın Üniversitesinde akademisyen, uzman, yönetici ve öğretmenlerin katılımı ile gerçekleştirilmiştir.
“2018 Erken Seçimine Doğru Türkiye’nin Nabzını Tutuyor”
İAÜ Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tosun, İmplant tedavisi ve Sinus liftingin kimlere uygulanabileceği, operasyondan sonra nelere dikkat edilmesi gerektiği ve hangi durumlarda hekime başvurulması gerektiği konusunda önemli bilgiler verdi.
Batman’da yabani hayvanlar tarafından ağır yaralanan sincap Karamel’in protezleri İstanbul Aydın Üniversitesi, Ortopedik Protez ve Ortez programı laboratuvarı tarafından yapılıyor.
Prof. Dr Celal Şengör’ün, “Piri Reis’in en büyük talihsizliği, Kanuni Sultan Süleyman gibi bir salağın döneminde doğmuş olmasıdır” şeklindeki sözlerine Prof. Dr. Abdulhalûk Mehmet Çay tepki gösterdi.
İstanbul Aydın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nadir Devlet, Rusya liderinin tüm dünyaya ‘çok güçlüyüm’ mesajı verdiğini söyledi.
Ezber bozan açıklamalarına bir yenisini ekleyen Prof. Dr. Canan Karatay’ın hedefinde bu defa antidepresan ilaçlar ve hipertansiyon hastalarına yapılan “Tuzdan uzak durun” uyarısı vardı.
TÜBİTAK, MARTEK ve İstanbul Aydın Üniversitesi “ortak kullanım” anlaşmasına vardı. İmzalanan protokol çerçevesinde ABD’nin Chicago Eyaletindeki Türk Ticaret Merkezi’nde kurulan ‘Uluslararası Kuluçka Merkezi’ TUBİTAK ve İAÜ tarafından ortak kullanılacak.
1915 Çanakkale Köprüsü’nün Çanakkale kentini canlandırma çalışmalarına büyük katkı sağlayacağını söyleyen Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, “Fakat köprü inşası ve işletimi sürecinde kentleşme kararlarının doğru olarak alınması ve uygulanması gerekli” dedi.
İAÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan; Kanal İstanbul’un sadece İstanbul ve Türkiye için değil, bölgesel ve uluslararası coğrafya çapında öneme sahip bir pbir proje olduğuna değindi.
İAÜ Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Süleyman Emre Meşeli, şarjlı diş fırçalarının bilinçsiz kullanılmasının diş ve diş etinde aşınmalara ve yaralanmaları sebep olabileceğine dikkat çekiyor.
İstanbul Aydın Üniversitesi Afet Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFAM) Müdürü Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, “Bölge büyük depremler üretebilecek potansiyelde. Hızla önlem alınmalı” dedi.
Doç. Dr. Aslı Topaloğlu Ak, çocuklar ve adelosanlarda görülen renklenmelerin en önemli oluşum nedenlerinden birinin kromojenik bakteriler olduğunu söylüyor ve estetik yönden kaygı yaratıyorsa polisajla uzaklaştırılabileceğine işaret ediyor.
İAÜ Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Diş Hekimi Gizem Terzioğlu Kablan, mantarların neden olduğu ağız içi lezyonlarına karşı biberon ve emzik hijyeninin yanı sıra ağız içi temizliğinin önemli olduğuna dikkat çekiyor.
İAÜ Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşen Nekora Azak, tedavinin minimal kayıp ile dişlerin ve etrafındaki dokuların uzun süre sağlıklı kalmasını sağladığına vurgu yapıyor.
Bilim dünyasının çürük yapan bakterileri yok eden ve ‘çürümeyen dişler’ üzerinde çalışmalar yürüttüğünü belirten Yrd. Doç. Dr. Sertaç Aksakallı, üç boyutlu baskı teknolojisinin bu alanda etkin bir rol üstlenebileceğine işaret ediyor.
İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Mete Üçok, lazer tedavisi ile anestezik uygulama ihtiyacının azaldığını ve daha az ağrılı cerrahi işlemlere imkan verdiğini söylüyor.
Yrd. Doç. M. Baki Velibeyoğlu, diş hekimlerine yardımcı olabilecek, laboratuvar aşamalarını yürütebilecek nitelikli teknik elemanlar yetiştirerek bu alandaki ihtiyacı karşıladıklarına vurgu yapıyor.
Afgan asıllı Hidayatullah Arghandabi’nin yaşam öyküsü bugünlerde üniversite tercihi yapacak birçok gence ilham verecek.
Üniversite adaylarının tercih sırasında en çok dikkat ettiği konulardan biri olan burslar, hem öğrencinin tercihini etkiliyor, hem de eğitim esnasında motive ediyor.
İstanbul Aydın Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Indrani Kalkan ve Merve Atınç, beslenme bozukluklarının ölüme varabilen sonuçlarının olabileceğini söyledi.
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ), 2003 yılında Anadolu Bil Meslek Yüksek Okulu ile eğitim ve öğretim hayatına başlamış, Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı (AKEV) bünyesinde yer alan bir vakıf üniversitedir.
İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Uzmanı Dr. Dt. Dilara Arslan, kanal tedavisinin bitimi sonrasında ağrıların uzun süre devam etmesi halinde dişin fonksiyona girmesini engelleyen ağrıların hekim tarafından tekrar gözden...
İstanbul Aydın Üniversitesinin girişimcilik hızlandırıcı programı Incubation İstanbul'da, girişimcilerin inovatif iş fikirleri kuluçkadan çıkmaya hazırlanıyor.
Yazın gelmesiyle birlikte artan boğulma vakaları uzmanları harekete geçirdi. İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güray Demir, boğulma vakalarına ve bunları önlemek için yapılması gerekenlere dikkat çekerek vatandaşları uyardı.
İstanbul Aydın Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Diş Hekimi Aylin Bal, diş çürüğünün oluşma nedenlerini beslenme tarzımızın belirlediğine işaret ediyor.
Araştırmalar dental implantların başarı oranının yüzde 95 olduğunu gösterse de, İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sercan Küçükkurt, implant için güçlü ve yeterli bir çene kemiğinin olması gerektiğine dikkat...
İstanbul Aydın Üniversitesi ekibi, Konya’da düzenlenen MEB Uluslararası Robot Yarışması’nın sumo robot kategorisinde Türkiye ikincisi oldu.
Son beş yıl içinde Türkiye genelinde boşanmalara etki eden faktörler, İstanbul Aydın Üniversitesinin düzenlediği bir yarışmayla ortaya konacak.
İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serap Karakış Akcan, manuel diş fırçalarında olduğu gibi, elektrikli-şarjlı diş fırçalarında da uygun teknik, doğru basınç ve sürede fırçalama gerçekleşmezse, dişetlerinde...
İstanbul Aydın Üniversitesi, “dünya üniversitesi” vizyonu ile mezunlarına dünyanın her yerinde lisansüstü eğitim ve iş imkanları sunuyor.
İstanbul Aydın Üniversitesinin her yıl düzenlediği Lise Yaz Okulları başladı.
Nitelikli ve deneyimli sağlık personeline olan ihtiyaç, artan kamu ve özel sağlık kuruluşu sayısına paralel olarak her geçen gün yükseliş eğilimi gösteriyor.
Tıp Fakültesi, Tıp Fakültesi Hastanesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Fakültesi ve Sağlık Meslek Yüksekokulu’na yaptığı yatırımlarla sağlık eğitimi alanında fark yaratan İstanbul Aydın Üniversitesi, sağlık alanında yetişmiş insan gücüne duyulan ihtiyacı
Özel hastane ve sağlık kuruluşlarının artması, sağlık personeline ihtiyacı doğururken, ameliyathane hizmetleri alanında çalışacak teknikerler de en çok aranan teknik elemanlar arasında bulunuyor.
Geçtiğimiz yıl İstanbul Aydın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde eğitimlere başlayan Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri, sağlıklı beslenme bilincinin kazandırılması ve doğru beslenme ilkelerinin uygulanması konusunda yapacakları çalışmalarl
Türkiye Sigarayla Savaş Derneğinin bu yıl 18’incisini düzenlediği “İnsanlığın Gerçek Dostları” Ödül Töreni, 4 Mayıs 2017 Perşembe akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirildi.
İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Araştırma Görevlisi Dt. Sevda Öztürk, dişi haddinden fazla ve sık bir şekilde beyazlatmanın dişte doku kayıpları yaratacağını ve dişlerin grimtrak bir renk almaya başlayacağına vurgu yapıyor.
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Ağız Diş ve Çene Radyolojisi A.B.D. Başkanı Yrd. Doç. Dr. Esra Somtürk, diş tedavilerinin zamanında yapılması ve hastaların ağız diş sağlığı kontrollerini rutin olarak yaptırmalarının tüm vücut sağlığı için de son derece
İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri, sağlık alanında yer yer hayati önem taşıyan biyomedikal cihazları inovatif bir yaklaşımla yeniden üretiyor. Öğrenciler, geliştirdikleri cihazları, gerçekleştirilen bir sergiyle tanıttı.
Aralıklı olan dişler çoğu zaman sadece estetik bir sorun olarak algılansa da, arka planda diş kayıplarına yol açabilecek önemli bir problem.
İstanbul Aydın Üniversitesi, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin gerçekleştirdiği “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” araştırmasının “Eğitim Hizmetleri” kategorisinde ikincilik ödülünü kazandı.
21. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri Adayları Açıklandı!
Yrd. Doç. Dr. Ufuk Fatih KÜÇÜKALİ'nin "Sanallaşmanın Toplum Hayatına Etkileri" makalesi
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Florya Kampüsü’nde yapılan çalıştaya, birçok akademisyen, araştırmacı gazeteci, sosyolog ve konusunda uzman kişiler katıldı.

güncelleme: 31.3.2017 13:55