2016-2017 Döneminde Gerçekleşen Etkinlikler

Afrikalı Öğrencilerimize DEİK Oryantasyonu

Afrika ülkelerinden İAÜ öğrencileri, Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu ile ilgili bilgi almak üzere yetkililerle DEİK Merkezi’nde biraraya geldi. Türkiye-Afrika İş Konseyleri Koordinatörü Eren Paykal, öğrencilerimize DEİK faaliyetleri ve Forum’da üstlenecekleri görevlerle ilgili bilgilendirme yaptı.

ASMEA Konferansında Sunum

27-29 Ekim tarihlerinde Washington DC’de düzenlenen 9. Yıllık ASMEA (Association for the Study of the Middle East and Africa) konferansına katılan AFRİKAM Müdürü Prof. Dr. Sedat Aybar tarafından “Foreign Policy Impulsion from Geo-Political to Geo-Economics” başlıklı sunum gerçekleştirilmiştir.

Türkiye-Afrika Ekonomik ve İş Forumuna Katılım

Türkiye, 2-3 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul'da Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumuna ev sahipliği yaptı.

Afrika'nın farklı ülkelerinden İstanbul Aydın Üniversiteli öğrenciler, bu Forum kapsamında gerçekleştirilen ikili iş görüşmelerinde görev alarak çeviri desteğinde bulundu.

Türkiye-Afrika Boynuzu Stratejik Diyalog Programı

24 Aralık 2016 tarihinde TASAM Afrika Enstitüsü ve Horn of Africa Studies Center tarafından düzenlenen Türkiye-Afrika Boyunuzu Stratejik Diyalog Programı İstanbul Toplantısı’nda Prof. Dr. Sedat Aybar, AFRİKAM Merkez Müdürü olarak oturum başkanlığını üstlendi.

THY tarafından düzenlenen Afrika Haftası Etkinliği

THY tarafından düzenlenen Afrika Haftası Etkinliğinde Afrikalı İAÜ öğrencilerinin görev almasının koordinasyonu ve aynı etkinlik kapsamında THY Sosyal Sorumluluk Projeleri Departmanı Direktörü ile Afrikalı öğrencilerimizin bir araya geldiği kapalı bir toplantının organizasyonu gerçekleştirildi.

THY’nin Afrika’da Bilgisayar sınıfları projesine destek

THY’nin bir dizi Afrika ülkesinde gerçekleştirdiği Bilgisayar sınıfları projesine Tanzanya ve Demokratik Kongolu iki öğrencimizin gönüllü olarak katılımı sağlandı. Proje kapsamında öğrencilerimiz 5 Aralık akşamı verilen eğitici eğitimine katıldı.

Türkiye-Gine İş ve Ekonomi Forumu

DEİK tarafından Gine Cumhurbaşkanı ve beraberindeki işadamı heyetinin katılımıyla 28 Aralık’ta Conrad Otel’de gerçekleştirilen Türkiye-Gine İş ve Ekonomi Forumuna Afrikalı öğrencilerimiz ile katılım sağlandı. Öğrencilerimiz Forum kapsamında gerçekleştirilen firmalararası ikili görüşmelerde tercümanlık yaptı.

Afrika’da İş Yapma Semineri

DEİK Türkiye-Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Tamer Taşkın 8 Mart’ta Afrika’da iş ortamı ve girişimciliğe ilişkin deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştı.

Afrika Çalışmaları Öğrenci Kongresi

İstanbul Aydın Üniversitesi Afrika Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 19 Nisan 2017 tarihinde Florya Kampüsünde Afrika Çalışmaları Öğrenci Kongresi düzenlendi. Kongre kapsamında Türkiye’deki Afrika araştırma ve çalışmalarını iyileştirecek işbirlikleri ve networkleri oluşturmak amacıyla Türkiye’deki genç öğrenci ve araştırmacılar biraraya gelerek Afrika ile ilgili çalışmalarını paylaştı.

İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli’nin açılış konuşması ile başlayan Kongre kapsamında AFRİKAM Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sedat Aybar başkanlığında gerçekleşen Açılış Oturumuna DEİK Türkiye-Afrika İş Konseyleri Başkanı Tamer Taşkın ve Kırklareli Üniversitesi Afrika Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Hakan Aydın katıldı.

“Bandırmalı- Zâde Mehmed Muhsin’in Afrika Delili Eseri”, “Türkiye’nin Afrika Dış Politikası çerçevesinde Türkiye-Afrika İlişkileri”, “Afrika Ticaret ve İş Ortamı”, “Afrika’nın Makroekonomik Performansı”, “Afrika’da Devlet ve Bölge İnşası ve Sosyal ve Kültürel Perspektifler” başlıkları altında düzenlenen oturumlarda Anadolu, Ankara, Ege, Hitit, İstanbul Aydın, Koç, Marmara, Nevşehir Hacı Bektaş Veli, Uludağ ve Trakya Üniversiteleri’nden Kongre’ye katılmaya hak kazanan öğrenciler tarafından yirmi bildiri sunuldu.

Ruanda Soykırımı 23. Yılı Anma Töreni

Ruanda’da Tutsilere karşı tüm insanlığın gözleri önünde gerçekleştirilen soykırımın anması, 23’üncü yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Afrika Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Ruanda Ankara Büyükelçiliği işbirliği ile gerçekleştirildi.

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Afrika Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFRİKAM) ev sahipliği ve Ruanda Ankara Büyükelçiliği işbirliği ile 10 Mayıs 2017’de İAÜ Florya Halit Aydın Kampüsü’nde düzenlenen törenle "Tutsilere Karşı Yapılan Soykırımın 23’üncü Yılı" anıldı.
AFRİKAM Merkez Müdürü Prof. Dr. Sedat ayrıca Tutsi’lere karşı yapılan soykırımın 23. yılı nedeniyle Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen yürüyüş ve anma törenine katılarak tören kapsamında konuşma gerçekleştirdi.

güncelleme: 19.7.2017 21:35