Faaliyet Alanları


MADDE 6 – (1) Merkez, amacına ulaşabilmek için aşağıdaki faaliyetlerde bulunur:

a) Her düzeyde insanın, öncelikli olarak Üniversite öğretim elemanlarının, eğitim bilimleri ve teknolojileri konusunda gelişimine yönelik eğitim programları, konferanslar, kurslar, seminerler, ulusal ve uluslararası kongreler düzenlemek; gerektiğinde bu çalışmalarla ilgili sertifikalar vermek ve faaliyetlerle ilgili yayınlar yapmak; yurt içi ve yurt dışındaki ilgili kuruluşlarla işbirliği yapmak, eğitim bilimleri ve teknolojileri konusunda bülten, dergi, bilimsel dergi, kitap gibi sürekli yayın etkinlikleri yapmak.
b) Eğitim bilimleri ve teknolojileri alanlarında temel ve uygulamalı araştırmalar yapmak, kuruluşlarca bu konularda yapılan projelere yardımcı olmak ve destek sağlamak.
c) Eğitim bilimleri ve teknolojileri konusunda disiplinler arası araştırma projeleri geliştirilmesine ve uygulamaya aktarılmasına koordinatörlük yapmak ve yardımcı olmak.
ç) Eğitim bilimleri ve teknolojileri konusunda araştırma ve geliştirme çalışmalarının çağdaş düzeyde yerleşmesi ve yaygınlaşması için gerekli önlemleri almak.
d) Eğitim bilimleri ve teknolojileri konusunda çalışan araştırmacılara yardım ve destek sağlamak.
e) Eğitim bilimleri ve teknolojilerine ilgi duyan öğrencileri araştırmaya yöneltmek, araştırma anlayışı ve yöntemleri konusunda eğitim vermek; öğrencilerin araştırma projelerinin uygulanmasına yardımcı olmak ve öğrencilere bu hususta olanaklar sağlamak.
f) Eğitim bilimleri ve teknolojileri konusunda proje yarışmaları düzenleyerek bilimsel çalışmaları teşvik etmek.
g) Yurt içi ve yurt dışındaki benzer kuruluşlarla amacına yönelik ortak çalışmalar yapmak ve bilgi alışverişinde bulunmak.
ğ) Öğrencilerin akademik başarılarını analiz etmek ve çıkarımlarda bulunmak.
h) Uluslararası değerlendirme sınavlarını (PISA, TIMSS vb.) takip etmek ve bu sınavların verilerine dayalı eğitim politikaları ve stratejileri geliştirmek.
ı) Yeni eğitim modelleri ortaya koymak ve program oluşturmak.
i) Öğrenci, öğretmen ve idareci eğitimi için inovatif modeller ve projeler geliştirerek uygulamak.
j) Eğitimde en iyi uygulamaları ortaya koyan kongreler düzenlemek.
k) Eğitim bilimleri ile eğitim bilimleri ve teknolojileri alanlarında disiplinler arası yüksek nitelikli araştırma ve geliştirme çalışmaları yürütmek.
l) İlkokul, ortaokul, lise ve yükseköğretimde öğretim teknolojilerinin niteliğinin yükseltilmesi yönünde araştırma, geliştirme, seminer, konferans, çalıştay çalışmalarında bulunmak.
m) Harmanlanmış öğrenme, sosyal medya, ters yüze edilmiş sınıflar gibi yeni eğitim teknolojilerinin araştırılması, uygulanması ve geliştirilmesi hususunda çalışmalar yapmak.
n) Eğitim teknolojilerinin okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve yükseköğretimde etkili kullanımına yönelik araştırma ve eğitim çalışmaları düzenlemek.
o) Öğretmenlere öğretim teknolojilerinin etkili kullanımı hususunda çeşitli eğitimler düzenlemek.
ö) Bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği ve diğer ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine öğretim teknolojilerinin etkili kullanımı hususunda eğitimler düzenlemek.
p) Teknoloji firmaları ile işbirliği yaparak yeni öğretim teknolojileri modelleri geliştirmek.

​​

güncelleme: 27.4.2021 16:18