ETKİNLİKLER

MERKEZ FAALİYETLERİ

İstanbul Aydın Üniversitesi Yükseköğretim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (YUAM) tarafından düzenlediğimiz faaliyetlerimiz:


*TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı Kapsamı: Merkez yürütücümüz Doç. Dr. Yılmaz Soysal 21-23 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan "Esenyurt Bilim Şenliği-Sokakta Bilim Var" isimli Tübitak 4007 projesinde "Bilmenin Bir Yolu Olarak Bilim" adlı konuşmasıyla yer alacaktır.


*Merkez Tarafından Düzenlenen Eğitsel/Toplumsal Faaliyetler: Üniversite Eğitimcilerinin Sorularının Türlerinin ve Bilişsel Taleplerinin Belirlenmesi: Video Temelli Sınıf İçi Öğretimsel Faaliyeti Değerlendirme ,  Tarih: 19.10.2019,  Yer: İstanbul Aydın Üniversitesi, Diş Hekimliği Konferans Salonu, 

 

*Çalıştay : Şubat 2020'de İstanbul Aydın Üniversitesi'nde "2020-Bahar Dönemi, Eğitim Fakültesi, Akademik Üretkenliği Her Alanda Arttırma ve Yaygınlaştırma Çalışması" isimli çalıştayın düzenlenmesine destek verilmiştir.

 

*Uluslararası Konferansta sunulan Bildiri : "Uyarılmış Geri Çağırma Seansları (Stimulated Recall Sessions) ile Öğretmenlerin Sınıf içi Soru Sorma Pratiklerinin Geliştirilmesi." 2019 yılında Ankara'da TED Üniversitesi'nin düzenlediği III. Uluslararası Öğretmen Eğitimi ve Akreditasyon Kongresi'nde sunulmuştur.

 

*Kurumsal Proje: "Kızlar için STEM Okulu Projesi" UNESCO Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İhtisas Komitesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapılan projeye destek verilmiştir.

 

*TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı Kapsamındaki proje: "Dünya STEM Festivali"  projeye tamamlanıncaya dek destek verilmiştir.

 

*TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı Kapsamındaki proje "Haydi Bilimle Aydınlanalım"  projeye atölye desteği verilmiştir.

 

*TÜBİTAK 4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Okulları kapsamındaki proje:  "Argüman Odaklı Sanal Laboratuvar Uygulamaları Yoluyla Fen Bilimleri Öğretmenlerinin Bilimsel Sorgulama Becerilerinin Geliştirilmesi" proje tamamlanıncaya dek destek verilmiştir.

 

*TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamındaki proje : "Doğada Bilim Yapıyorum!" (Proje tamamlanıncaya dek destek verilmiştir.

 

*BAP: İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Öğrenim Gören Öğretmen Adaylarının Öğrenme-Öğretmeye Yönelik İnanç Sistemleri ve Sınıf İçi Pratiklerinin Çeşitli Değişkenler Açısından İncelenmesi, İstanbul Aydın Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi

 

*BAP: İstanbul Aydın Üniversitesi Akademik Personelinin Memnuniyet ve Aidiyet Düzeylerinin Belirlenmesi, İstanbul Aydın Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi

 

*"STEM Eğitiminin Müfredata Entegrasyonu" Çalıştayı:
Nisan-Mayıs 2017: Çalıştay ile ilgili hazırlıkların tamamlanarak, Prof. Dr. Ahmet Metin GER önderliğinde çalıştayın gerçekleştirilmesi Haziran 2017: İlgili çalıştayda elde edilen verilerin analizlerinin yapılarak bunların raporlama çalışmalarının sürdürülmesi

 

*"Uluslararası Yükseköğretimde Yeni Eğilimler Kongresi – Değişime Ayak Uydurmak" konulu konferans çalışmaları:

 

      *Temmuz-Ağustos 2016: İlgili konferansta sunulan bildirilerin özet kitapçığının düzenlenmesi ve basıma hazır hale getirilmesi Ağustos-Eylül 2016: Bildirilerden kitapçık halinde basılacak 10 tane makale belirlenmesi, düzenlenmesi ve basıma hazırlanması

 

               *Eylül-Ekim 2016: Konferans konuşmalarının deşifrelerinin  yapılması ve metinlerin düzenlenmesi

 

               *Ekim 2016-Mart 2017: Konferans kitapçıklarının basımı (3 cilt) ve bildiri kitapçıklarının gerekli yerlere dağıtımının yapılması

 

  • *"Uluslararası Öğrencilerin Üniversite ve Ülke Seçimlerini Etkileyen Faktörler, Üniversite Uyumları ve Algıladıkları Sosyal Destek Düzeylerinin Araştırılması" isimli BAP projesi: Temmuz 2016-Mart 2017: Proje kapsamında "Uluslararası Öğrencilerin Ülke ve Üniversite Seçimlerini Etkileyen Faktörler" isimli raporun hazırlanması, revizyonu, basımı ve ilgili yerlere dağıtımının yapılması ve projenin tamamlanması
     
  • *"İstanbul Aydın Üniversitesi Öğrencilerinin Akademik ve Sosyo-Kültürel Memnuniyet Düzeylerinin Belirlenmesi: Ölçek Geliştirme Çalışması" isimli BAP Projesi: Eylül-Kasım 2016: İAÜ öğrencilerine uygulanacak akademik ve sosyo-kültürel memnuniyet düzeylerinin belirlenmesine yönelik anket çalışması için ham ölçek geliştirilmesi
           *Kasım 2016: Ham ölçek uygulama çalışmaları ve ölçeği uygulayacak olan rehber öğrencilerin eğitimleri (20 öğrenci)

  •        *Aralık 2016: Ölçek maddelerinin öğrenciler tarafından önceliklendirme uygulamasının yapılması ve ölçek maddelerinin belirlenmesi 

  •        *Mart 2017: Eurasian Higher Education Summit (EURIE) 2017'de "International Student Destination" başlıklı sunumun yapılması
  •  
  •       *Nisan 2017: Optik form çalışmalarının tamamlanarak, form satın alma işlemlerinin yapılması ve optik form cihazının alınarak kuruluma hazır hale getirilmesi

      *Mayıs-Haziran 2017: Toplanan verilerin analizlerinin gerçekleştirilmesi


MERKEZ WEBINARLARI

21.Yüzyılda Gençlerin Karıiyer Planlaması ve YönetimiSouthern Connecticut Eyalet Üniversitesi'nden Doç. Dr. Olcay YAVUZ'un konuk olduğu, merkez müdürümüz Doç. Dr. Yılmaz SOYSAL'ın moderatör olduğu "21. Yüzyılda Gençlerin Kariyer Planlaması ve Yönetimi" adlı webinarımızı kaçıranlar ya da hatırlamak isteyenler için youtube sayfamızda paylaştık. İzlemek için tıklayınız.

Bilimsel Yayın Dünyası ve Yayın Yapma Süreçleri: İkilemler, Yöntemler, Püf Noktalar:Merkez müdürümüz Doç. Dr. Yılmaz SOYSAL'ın konuk olduğu, eğitim fakültesi dekan yardımcısı Dr. Ömer Faruk TAVŞANLI'nın moderatör olduğu bilimsel yayın ve süreçleriyle ilgili çok önemli konuların konuşulduğu webinarımızı gerçekleştirdik. Bu kıymetli webinarımızı hatırlamak isteyenler ve kaçıranlar için youtube sayfamızda sunduk. İzlemek için tıklayınız.

Uluslararası Karşılaştırmalarla Türkiye'de Üniversiteye Giriş Sistemi:  Doç. Dr. Bekir Gür'ün konuk olduğu, merkez müdürümüz Doç. Dr. Yılmaz SOYSAL'ın moderatör olduğu, Türkiye'de üniversiteye giriş sistemini uluslararası diğer sistemlerle karşılaştırmalı olarak ele alınacağı webinarımız 26.03.2021 saat:14:00'te gerçekleştirdik.

Araştırma ve Yayın Etiği: TED Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sibel BALCI'nın konuk olduğu, merkez müdürümüz Doç. Dr. Yılmaz SOYSAL'ın moderatör olduğu "Araştırma ve Yayın Etiği" webinarımız 22 Nisan 2021 tarihinde saat 14:00'te gerçekleştireceğiz. Akademi dünyasının olmazsa olmazı etik olgusunun araştırmalar ve yayınlar kapsamında ele alındığı webinarımızı gerçekleştirdik.

Okul Öncesinden Yükseköğretime Sınıf İçi Etkin ve Üretken Soru Sorma Stratejileri: Merkez müdürümüz Doç. Dr. Yılmaz SOYSAL'ın konuk olduğu, Dr. Öğretim Üyesi Buket KARADAĞ'ın moderatör olduğu "Okul Öncesinden Yükseköğretime Sınıf İçi Etkin ve Üretken Soru Sorma Stratejileri" webinarımızı 15 Nisan 2021 tarihi saat: 19:00 'da gerçekleştirdik. Tüm eğitim kademelerini ilgilendiren ve eğitimin önemli parçası olan soru sormaya ilişkin önemli bilgilerin yer aldığı webinarımızı hatırlamak isteyenler ve kaçıranlar için kanalımızda sunuyoruz. Bu keyifli webinarımızı izlemek için tıklayınız.

Yükseköğretimde Hesap Verebilirlik: Kıbrıs İlim Üniversitesi rektör yardımcısı Prof. Dr. Tokay Gedikoğlu'nun konuk olduğu, merkez müdürümüz Doç. Dr. Yılmaz SOYSAL'ın moderatör olduğu "Yükseköğretimde Hesap Verilebilirlik" adlı webinarımızı 29.03.2021 tarihinde saat: 14:00'te gerçekleştirdik. Hesap verilebilirlik nedir, yükseköğretim kurumlarında nasıl gerçekleştirilir, göstergeleri nelerdir gibi konular konuşulduğu webinarımızı siz değerli takipçilerimize sunuyoruz. Bu keyifli webinarımızı izlemek için tıklayınız.

Pandemi Döneminde Yükseköğretimde Eğitim-Öğretim: Sorunlar ve Çözüm Önerileri: Kıbrıs İlim Üniversitesi ile ortak gerçekleştireceğimiz, Prof. Dr. İsmail İPEK ve Prof. Dr. Hüseyin UZUNBOYLU'nun konuşmacı olduğu, Prof. Dr. Tokay GEDİKOĞLU ve Dr. Öğretim Üyesi Yılmaz SOYSAL'ın moderatör olduğu "Pandemi Döneminde Yükseköğretimde Eğitim-Öğretim: Sorunlar ve Çözüm Önerileri" panelimiz, 20 Ocak 2021 tarihi saat:14:00'te gerçekleştirdik. Bu keyifli panelimizi izlemek için tıklayınız.

Bilimsel Araştırma ve Yayın Süreçleri: İyi dergilerde yayın yapabilmenin püf noktaları, bilimsel araştırmaların gerekçeleri, iş birlikli çalışmanın önemi, atıfların önemi gibi konuların konuşulduğu "Bilimsel Araştırma ve Yayın Süreçleri " webinarımızı tamamladık. Gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Webinarımızı izlemek için tıklayınız.
Akademik Etik: Üniversitenin tarihi, Akademisyen Kimliği, Akademisyenin Rolleri, Araştırma ve Yayın Etiği, Eğitim-öğretimde Etik, Akademik Yönetim Etiği gibi konuların konuşulacağı, Prof. Dr. İnayet AYDIN'ın konuk merkez müdürümüz Dr. Öğretim Üyesi Yılmaz SOYSAL moderatör olacağı "Akademik Etik" webinarımızı sizler için youtube sayfamızda sunduk. Webinarımızı izlemek için tıklayınız.
Bilim ve Araştırma Etiği: Ankara Üniversitesi öğretim üyesi  Prof. Dr. İnayet AYDIN’ın konuk olduğu, merkez müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz SOYSAL’ın moderatör olduğu “Bilim ve Araştırma Etiği” adlı webinarımızı, 80 kişinin katılımlarıyla, 02.12.2020 tarihinde gerçekleştirdik. Etik ve bilim nasıl birleşir? Etiğin tarihçesi ve etik ihlal örnekleri gibi konuların konuşulduğu webinarımızı kaçıranlar ve hatırlamak isteyenler için deşifresini sizler için sunduk. Deşifreye ulaşmak için tıklayınız.
Türkiye'de Yükseköğretime Erişim Sorunu Çözüldü Mü?: Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Bekir GÜR’ün konuk olduğu, merkez müdürümüz Dr. Öğretim Üyesi Yılmaz SOYSAL’ın moderatör olduğu “Türkiye’de Yükseköğretime Erişim Sorunu Çözüldü Mü?” adlı webinarımızı 21.10.2020 tarihinde gerçekleştirdik. Türkiye'de bulunan yükseköğretim kurumlarına erişim ne düzeyde? OECD ülkelerinde bu durum ülkemize göre ne nasıl? gibi konuların konuşulduğu webinarımızı kaçıranlar ve hatırlamak isteyenler için deşifresini sizler için sunduk. Deşifreye ulaşmak için tıklayınız.
Yükseköğretimde İşbirliği: Aarhus Üniversitesi Eğitim Sosyolojisi bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Sedat GÜMÜŞ’ün konuk olduğu, merkez müdürümüz Dr. Öğretim Üyesi Yılmaz SOYSAL'ın moderatör olduğu "Yükseköğretim Kurumlarına Mesleki İşbirliği" adlı webinarımızı 29 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleştirdik. Mesleki işbirliğinin önemi, akademik yayınlarda mesleki işbirliği, Yükseköğretim kurumlarında mesleki işbirliğinin eksikliğinde ortaya çıkan sorunlar, uluslararası yayın yapmada karşılaşılan sorunlar ve mesleki işbirliğinin önemi gibi konuların konuşulduğu webinarımızı kaçıranlar ve hatırlamak isteyenler için webinarımıza ait deşifremizi sizler için sunduk. Deşifreye ulaşmak için tıklayınız.
Yükseköğretimde Kalite Webinarı: Prof. Dr. Muzaffer ELMAS'ın konuk, Prof. Dr. Funda Sivrikaya ŞERİFOĞLU'nun moderatör olduğu, 09.07.2020 tarihinde gerçekleşen "Yükseköğretimde Kalite"webinarımıza gösterilen ilgi için teşekkür ederiz. Yüksek Öğretim Kalite Kurulu, akreditasyon süreçleri, EUA üyelikleri gibi bir çok konunun konuşulduğu webinarımızda rektörümüz sayın Prof. Dr. Yadigar İZMİRLİ, Hacettepe Üniversitesi eğitim faküktesi dekanı Prof. Dr. Ayhan YILMAZ, İAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Yeşim ÜSTÜN gibi değerli katılımcılarda bulundu. Bu değerli webinarı gerçekleşmesinde emeği geçen merkez üyelerimiz, Prof. Dr. Hamide Ertepınar, Arş. Gör. Zeynep Türk, Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Soysal ve moderatörlüğüyle bizi onure eden sayın Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu'na teşekkür ederiz. Deşifreye ulaşmak için tıklayınız. 
Yükseköğretim ve Uzaktan Eğitim: İAÜ Uzaktan Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Mehmet Tevfik GÜLSOY, İAÜ Uzaktan Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Semih ÇALIŞKAN’ın konuk olarak katıldığı, İAÜ Yükseköğretim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz SOYSAL’ın moderatör olduğu webinarımızda pandemi sonrasında öne çıkan uzaktan eğitimin yükseköğretimdeki yerine ilişkin önemli konular konuşulmuştur. Deşifreye ulaşmak için 
tıklayınız. 

Yapay Zeka ve Eğitim: Milli Eğitim Bakanı Danışmanı Gökhan YÜCEL’in konuk olduğu, merkez müdürümüz Yılmaz SOYSAL’ın moderatör olduğu “Yapay Zeka ve Eğitim” adlı webinarımızı değerli katılımcılarımızla birlikte 21.07.2020 tarihinde gerçekleştirdik. Gösterilen ilgi için teşekkür ederiz. Webinarımızda Rönesans döneminden günümüze başlayan değişim, gelişim teknoloji ve eğitim boyutunda ele alınmıştır. Tüm bu boyutların felsefi temellerine de değinilen derin konuların konuşulduğu bunun yanında da yapay zeka eğitimde ne kadar yer alacak? Yapay zeka nedir? gibi soruların yanıtları aranmıştır. Deşifreye ulaşmak için tıklayınız. 



güncelleme: 9.11.2021 13:43