Genel Bilgiler
Gıda Mühendisliği Bölümü’nün amacı öğrencilerin gıdanın işlenmesi, korunması, dağıtımı ve pazarlanması konularında modern bilim ve teknolojiyi kullanabilecek mühendislik becerilerini kazanmasını sağlamaktır. Bu amaca ulaşmak için kimya, fizik, ekonomi, mühendislik mikrobiyolojisi, işletme, beslenme ve halk sağlığı gibi disiplinlerin temel prensiplerinin anlaşılması gerekmektedir. Gıda endüstrisinde, gıda üretim zincirindeki hammaddeden tüketicinin tüketebileceği son ürüne kadar olan bütün teorik ve pratik, temel veri ve yöntemler Gıda Mühendisliği kapsamındadır.
Kariyer Olanakları
Bölümümüzden mezun olan öğrenciler; Tarım, Orman ve Köyişleri, Sağlık, Maliye ve Gümrük; Sanayi ve Ticaret Bakanlıklarında, Belediyelerde ve özel sektörde Proje Mühendisi, Yatırım Uzmanı, Danışman ve Kalite Kontrol Uzmanı olarak görev alabilirler. Ayrıca, hububat, süt ürünleri, meyve ve sebze, et, tavuk ve balık ürünleri ya da fabrika ürünü gıdalar ile ilgili alanlarda, minimum maliyetle yüksek kalitede gıda üretimi, üretimden pazarlamaya kadar olan tüm basamakların kontrolü, karşılaşılan problemlerin çözümünde başarıyla çalışabilirler.
Akreditasyon
Amerika'dan Japonya'ya dünyanın birçok ülkesinde geçerliliği kabul
edilen; bölüm, ders içerik ve öğretim üyesi kalitesi bakımından mühendislik
fakültesi bölümlerini değerlendirme ve belgelendirme yetkisine sahip ve
Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından tanınan, Mühendislik Eğitim Programları
Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği MÜDEK, İstanbul Aydın Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünü akredite etmiştir.
güncelleme: 25.4.2024 18:46