Aşçılık Programı, en temel ihtiyaçlarımızdan biri olan yeme-içme kavramının geçmiş ve gelecek değerlerini göz önünde bulundurarak öğrencilerimizi gelenekselcilikten modernizasyona doğru çıkılan bu yolculukta hem uygulama anlamında bir çok mutfağı görerek deneyimleme şansı yakalamalarını hem de teorik derslerle birlikte yiyecek içecek işletmeciliği ve yönetimi konusunda fikir sahibi olmalarını sağlamaktadır. Programda eğitim süresince, adaylara en temelden en ileri seviyeye kadar mutfağın bir çok farklı yanı ve uygulamaları gösterilmektedir. Yiyecek-içecek yönetimi ve yemek pişirme teknikleri teorik ve uygulamalı dersler olarak hazırlanmıştır. Klasik yemek pişirme teknikleri, Türk ve Dünya mutfaklarından örnekler, Mutfak Uygulamaları, Pasta ve Unlu Mamuller gibi uygulama dersleri ile öğrencilerimizin uluslararası alanda da çalışabilecek düzeye getirilmesi hedeflenmektedir. Yeme-içmenin bir yaşam kültürü olduğuna inandığımız için programımızda Beslenmenin Temel İlkeleri, Besin Güvenliği ve Hijyen, Gıda Muhafaza gibi derslerimizin yanı sıra gelecekte kendi işlerini kurmayı planlayan öğrencilerimiz için de, Menü planlama ve Girişimcilik eğitimi verilmektedir. Aynı zamanda sektörün önde gelen isimleri ile öğrencilerimizin buluşması için farklı etkinlikler düzenlenerek, mezun olmadan öncesinde kendi kariyerleri ile ilgili fikir sahibi olmaları hedeflenmektedir. Programımızda öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirebilecekleri üst düzey teknoloji ile donatılmış profesyonel aşçılık ve pastane mutfaklarımız hizmete sunulmuştur.
güncelleme: 19.3.2024 16:33