ÖZEL YETENEK SINAVI

2024-2025
ÖZEL YETENEK SINAVI
1-10 Ağustos 2024

1. Aşama
1-3 Ağustos 2024
2. Aşama 
5-10 Ağustos 2024




Yetenek sınavında adaylardan, Tiyatro Edebiyatında yer alan, klasik ya da çağdaş oyunlar arasından seçilmiş, iki tirat ve drama ve oyunculuk bölümünün web sayfasından bulunan şiir listesinden seçtikleri bir şiiri ezberleyip jüriye sunmaları istenir. 

2024-2025 -Şiir Listesi - İstanbul Aydın Üniversitesi Drama ve Oyunculuk.pdf

Yetenek sınavına girecek olan adaylara sınavda yardımcı olmadığını düşündüğümüz tiradların listesi.docx

Sınav 2 aşamadan oluşmaktadır.


I. AŞAMA : 

I. Aşama üç sınavdan oluşmaktadır ve 1., 2. ve 3. gün yapılır.

Genel Kültür Sınavı: Bu sınav adayın genel kültür ve tiyatro bilgisini ölçmeye yönelik test şeklinde yapılan bir sınavdır. 
Ses ve Kulak Sınavı: Ses ve kulak sınavında adaydan oyunculuk eğitiminin ve mesleğinin gerektirdiği temel işitsel ve vokal becerileri sergileyebilmesi beklenmektedir. Bu aşamada adaya ses, kulak ve ritim yeteneklerinin ölçülebileceği ve adayın ses kalitesini ortaya çıkarabileceği egzersizler yaptırılır. Piyano eşliğinde yapılacak olan bu sınavda adaydan tek ses, çift ses, ezgi ve çalınan ritim kalıplarını yinelemesi ve bildiği bir şarkı ya da türküyü söylemesi istenir. 
Sahne Sınavı: Bu sınav eleme niteliğindedir. Sahne sınavında aday jürinin seçeceği bir tiradı oynar ve daha önce hazırlamış olduğu şiirini okur. Adaylardan Tiyatro Edebiyatında yer alan, klasik ya da çağdaş oyunlar arasından seçilmiş, iki tirat ve drama ve oyunculuk bölümünün web sayfasında bulunan şiirler arasından seçtikleri bir şiiri ezberleyip jüriye sunmaları istenir. 

Önemli Uyarı: 1. Aşama sınavı  Genel Kültür sınavı ile başlamaktadır. Bu sınava girmeyen adaylar, 1. Aşamadaki diğer sınavlara girme haklarını kaybederler.

II. AŞAMA : 
 I. Aşamayı kazanan adaylar II. Aşamaya alınır.
II. Aşama iki bölümden oluşur.
1. Bölüm Workshop (Atölye Çalışması)
2. Bölüm: Kesin kabul (Sahne Sınavı) 

Workshop:  Bu aşamada adayın beden koordinasyonu ve ritim duygusuna sahip olup olmadığı, adayın düşünsel ve bedensel becerilerini anlamaya yönelik egzersizler ve doğaçlama çalışmaları yapılır. Her adayın üstünde çalışacağı bir doğaçlama teması, doğaçlama workshop’unun temelini oluşturur. Ayrıca adaylar gruplar halinde belirli koreografilere çalıştırılırlar. 

Kesin Kabul (Sahne Sınavı): 
 Jüri bu aşamada adaylardan workshop’larda çalışmış oldukları doğaçlamaları, tasarlanan koreografileri, adayların ikinci tiratlarını izler ve adaylar drama ve oyunculuk web sitesindeki şiir listesinden seçerek hazırlamış olduğu şiirini okur.

Önemli Uyarı:
* II. Aşama workshop çalışmalarına girmeye hak kazanan adayların bu çalışmalarda rahat hareket edebilecekleri eşofman ve spor ayakkabı giymeleri gerekmektedir. 
** Oyunculuk Ana Sanat Dalı’na kesin kayıt hakkı kazanan adaylardan, tam teşekküllü bir sağlık kuruluşundan alınmış, oyunculuk yapmaya engel bedensel (özellikle ses ve konuşma bozuklukları vb.) ve ruhsal rahatsızlığı olmadığını gösteren sağlık raporunu kesin kayıt sırasında getirmesi istenebilir. 


İletişim

444 1 428 – Dahili:  68531 /68533 / 68534

[email protected]

[email protected]

[email protected]



güncelleme: 5.7.2024 20:40