1 | Katkı maddelerinin tanımı, özellikleri, sınıflandırma Onaylama süreci, Yetkili Kuruluşlar, İlgili Yönetmelikler |
2 | Renklendiriciler |
3 | Koruyucular, Antioksidanlar, Asitliği Düzenleyiciler |
4 | Emülgatörler, Gamlar, Kıvam arttırıcılar,Jelleştiriciler |
5 | Lezzet maddeleri ve Lezzet Arttırıcılar; Tatlandırıcılar |
6 | Topaklanmayı önleyiciler; Hacim Arttırıcılar ;İtici Gazlar; Un işleme Ajanları |
7 | Köpürtme Ajanları; Köpürmeyi Önleyici Ajanlar, Şelat Ajanları; Stabilizörler; Nem Vericiler; Sıkılaştıncı Ajanlar; Parlatma Ajanları; Kabartma Ajanları |
8 | Genel Laboratuvar Bilgisi, Gıda Maddelerinin Temel Kimyasal, Fiziksel, Fiziko- Kimyasal ve Duyusal Analizleri |
9 | Süt ve Süt Ürünü Analizleri |
10 | Un ve Unlu Mamül Analizleri; Tahıl analizleri; Baharat Analizleri |
11 | Su analizleri; Alkollü ve Alkolsüz İçecek Analizleri; Yemeklik Yağ Analizleri |
12 | Meyve-Sebze Ürünleri Analizleri; Konserve Analizleri |
13 | Et ve Et Ürünleri Analizleri ; Yumurta Analizleri; Su Ürünleri Analizleri; Bal analizleri, |
14 | Gıda maddelerinin mikrobiyolojik analizleri |