1 | Giriş , dersin genel özeti, planı ve işleyişi |
2 | Alkollü ve Alkolsüz içeceklerin sınıflandırılması ve kültürel altyapısı |
3 | Çay kültürü, hazırlanması ve sunumu |
4 | Kahve kültürü, hazırlanması ve sunumu |
5 | Soft içecekler (Soft drinks) |
6 | Biranın tarihine ve kültürüne giriş |
7 | Biranın sınıflandırılması, üretim aşamaları, insan vucuduna etkileri |
8 | Şarap tarihine ve kültürüne giriş |
9 | ARA SINAV |
10 | Şarabın sınıflandırılması, üretim aşamaları, insan vücuduna etkileri |
11 | Distile edilmiş içkiler; Spiritler |
12 | Hafta: Kokteyller, çeşitli uluslar arası kokteyller |
13 | Yiyeceklerle eşleştirme (foodpairing) ve içeceklerin yemeklerde kullanılması |
14 | İçeceklerin sunum ve servis prosedürleri |