Bölüm programı dört yıllık bir süreci kapsamaktadır. Lisans programı süresince öğrencilere temel sanat ve kültür, beslenme, gıda bilimi, gıda işleme ve muhafaza, gıda güvenliği, hijyen ve sanitasyon, iş sağlığı ve güvenliği, temel mutfak bilgisi, yiyecek ve içecek hazırlama ve sunum teknikleri, pastacılık, miksoloji, Türk mutfağı, dünya mutfağı, işletme yönetimi, restoran işletmeciliği, insan kaynakları, ikram ve etkinlik yönetimi, tasarım, yemek stilistliği ve fotoğrafçılığı, menü planlama, moleküler gastronomi gibi konularda teorik ve uygulamalı dersler verilmektedir. Öğrencilere ayrıca mesleki ve kişisel gelişimi için Güzel Sanatlar Fakültesi ya da üniversitenin diğer fakültelerinin açmış olduğu derslerden de seçme şansı tanınmaktadır. Temel ilke, mesleki bütün derslerin profesyonellerin gözetiminde uygulamalı olmasıdır. Bir öğrencinin eğitim-öğretim dönemi boyunca alacağı derslerin yaklaşık % 40'u uygulamalı mutfak derslerinden oluşmaktadır. Son iki yıl öğrencilere üst düzey işletmelerde yerinde uygulama olanağı sunulmaktadır. Bölümümüz, Gastronominin farklı alanlarında uzmanlaşmış profesyonellerle eğitim vermektedir. Eğitim öğretim dönemi içinde konuk şefler tarafından demonstrasyon mutfağımızda workshoplar gerçekleştirilmektedir. Aynı şekilde öğrencilerimizin kişisel ve mesleki gelişimi için periyodik olarak gastronomi alanında kariyerli konuklar davet edilerek seminer ve söyleşiler yapılmaktadır. Öğrencilerimizin bu alandaki fuar, festival, kongre gibi etkinliklere katılmaları teşvik edilmekte ve desteklenmektedir.