Ders Planı / FUNDAMENTALS OF NUTRITIONAL SCIENCES-II

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 2.0
Dersin AKTS Kredisi 3.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey
Dersin Türü Bölümde Seçmeli
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? S
Dersin Koordinatörü
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Temel ve önemli besin maddelerinin oluşumu, alımı ve metabolik rolleri, insan ve diğer canlılarda büyüme, çoğalma ve sağlık ile ilişkisini öğretmektir.
Dersin İçeriği Beslenmeye Giriş,Besin Bileşimi Analizi ve Sindirim Sistemleri,Enerji,Karbonhidratlar,Lipidler,Proteinler,Metabolik Entegrasyon,Metabolik Entegrasyon,Tip II SHR'ye bağlanan ve küresel sağlık etkileri olan mikro besinler,Oksidan savunmasında yer alan mikro besinler,Enzim kofaktörleri olarak işlev gören mikro besinler,Mineraller.

Haftalık Ders Konuları

1Beslenmeye Giriş
2Besin Bileşimi Analizi ve Sindirim Sistemleri
3Enerji
4Aracı Metabolizmanın İncelenmesi
5Karbonhidratlar
6Lipidler
7Proteinler
8Ara Sınav
9Metabolik Entegrasyon
10Tip II SHR'ye bağlanan ve küresel sağlık etkileri olan mikro besinler
11Oksidan savunmasında yer alan mikro besinler
12Enzim kofaktörleri olarak işlev gören mikro besinler
13Mineraller
14Mineraller

Kaynaklar

1. Baysal, A. (2011) Beslenme (13. baskı). Ankara: Hatipoğlu Yayıncılık.

2. McGuire, M., Beerman, KA. (2011). Nutritional Sciences (2nd Edition).

3. Belmont:Wasdsworth Cengage Learning. 3. Türkiye Beslenme Rehberi. (2016).

4. Sağlık Bakanlığı, Ankara. 4. Mahan, L.K.,Escott-Stump, S., Raymond, J. (2011).

5. Krause'sFood&theNutritionCareProcess (13.baskı). Washington: Elseiver. 5.

6. Brown, AC. (2011). Understanding food: Principles and prepation (4th). Belmont:Wasdsworth Cengage Learning.