Tarihçe

İstanbul Aydın Üniversitesi 26.09.2003 tarihli Yükseköğretim Kurulu Genel Kurulunun 106 sayılı kararı ile kurulan Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu ile yükseköğretim hayatına giren bir Vakıf Üniversitesidir. Sağlık Bilimleri Fakültesi ise Rektörlüğe bağlı olarak, 10.09.2012 tarihli ve 280407 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur. 18.02.2015 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararı ile açılan İstanbul Aydın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümümüz, 2015-2016 yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim öğretime başlamış, ilk mezunlarını 2018-2019 eğitim öğretim yılının sonunda vermiştir. Bölümümüz, eğitim öğretime açıldığı süreçten beri Beşyol Kampüsü’nde devam etmektedir.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümümüz, alanında evrensel düzeyde bilgi birikimine ve araştırma yeteneğine sahip, yaşadığı toplumun özelliklerini ve sağlık sorunlarını bilen, eleştirel düşünebilen, insan hak ve değerlerine saygılı, ülkesini ve insanları seven, üniversite toplum işbirliğini sağlamada öncülük edebilecek, topluma karşı sorumlu, nitelikli birer fizyoterapist yetiştirmek hedefiyle dört yıllık bir eğitim öğretim sunmaktadır.

Ayrıca, 27.07.2016 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararı ile Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde kurulan, şu an Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde varlığını sürdüren Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı - Tezli Yüksek Lisans Programımız kapsamında, mezun olmuş ve akademik kariyerlerine devam etmek isteyen fizyoterapistlere yüksek lisans eğitim olanağı verilmektedir.​

güncelleme: 27.7.2020 19:03